Tim platform met landelijke dekking.
Lees hier waar Tim bij betrokken is.
Neem contact op
Winnaars Tim-actie GTH-beurs bekend
Heb jij vorige week de GTH-beurs in Biddinghuizen bezocht?
Dan heb je vast een bezoekje gebracht aan de Tim-stand. Misschien heb je zelfs meegedaan aan de speciale actie waarmee je een drone kon winnen. Je was in ieder geval niet de enige; ruim 2000 medescholieren of medestudenten hebben een toegangskaart aangevraagd voor de vakbeurs Groen Techniek Holland 2019.    

Lees Meer
Lees Meer


 
WorldSkills 2019 in Kazan: fantastische ervaring voor deelnemers
Peter van Andel één van 15 wereldtoppers in categorie Heavy Vehicle Technology
Monteur Mobiele Werktuigen Peter van Andel presteerde buitengewoon tijdens de 45e WorldSkills 2019 afgelopen week. Dinsdagavond 27 augustus was de officiële prijsuitreiking van deze prestigieuze beroepenwedstrijd. Helaas viel Peter niet in de prijzen en eindigde hij als 10e in de categorie Heavy Vehicle Technology. De deelnemers uit Brazilië, Canada en de VS gingen met de medailles naar huis. Evengoed een bijzondere prestatie van Peter als je tegen 14 andere wereldtoppers in enkele dagen tijd, met een aantal totaal verschillende voertuigen, het beste van jezelf moet laten zien. Peter kan terugkijken op een fantastisch evenement. 

Lees Meer
Lees Meer


 
WorldSkills in Kazan: de beste monteur Mobiele Werktuigen doet mee!
Peter van Andel vertegenwoordigt Nederland van 22-27 augustus 2019
Over een paar dagen vertrekt Peter van Andel, de winnaar van de Skills Heroes Nederland, naar de WorldSkills in Kazan, Rusland. De monteur mobiele werktuigen is volledig voorbereid en getraind voor deze wedstrijd.

Hij blijft rustig onder alle aandacht van de laatste weken en heeft veel zin om te laten zien wat hij waard is op wereldniveau. Zenuwen? Peter niet; hij heeft er alles aan gedaan om zich maximaal voor te bereiden en doet ‘gewoon’ zijn best, straks van 22 tot 27 augustus.


Lees Meer
Lees Meer


 
Lesstof Monteur Melkwinningsinstallaties mbo opgeleverd
De leskaternen voor het keuzedeel Monteur Melkwinningsinstallaties officieel opgeleverd.
Fedecom heeft in het afgelopen jaar haar leden deelgenoot gemaakt van de vorderingen in dit project en met een groot gevoel van voldoening kunnen we deze leskaternen nu aanbieden aan scholen en bedrijven. De werkgroep ontwikkeling lesmateriaal Melkwinningsinstallaties heeft zich enorm ingespannen om tot dit resultaat te komen.

De werkgroepleden, bestaande uit docenten en mensen uit het bedrijfsleven, hebben met hulp van ACOLE Productions B.V. een enorme prestatie geleverd. Het keuzedeel is helemaal compleet en geschikt voor studenten in het mbo.


Lees Meer
Lees Meer


 
Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven Mobiele Techniek bekrachtigd
Samenwerkingsverband Tim (Tech in Motion) wordt transparanter
Dinsdag 25 juni hebben 19 partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Vier brancheorganisaties en 15 onderwijsinstellingen gaan nauw samenwerken, middels het platform Tim, aan het verbeteren van vakopleidingen voor monteurs in de Mobiele Techniek.

Een officieel moment waarmee de hele sector een behoorlijke stap vooruit heeft gezet om in de toekomst over voldoende goed opgeleid personeel te kunnen beschikken.


Lees Meer
Lees Meer


 
Professionaliseringsdag Tim
Geslaagde dag in Ede
Donderdag 20 juni organiseerde Tim (Tech in Motion) de eerste professionaliseringsdag voor docenten en instructeurs van de aangesloten Tim-scholen. We waren te gast in het expertisecentrum van Aeres Tech te Ede. De aangewezen plek waar docenten gelegenheid hadden elkaar te ontmoeten, kennis te delen en hun vakkennis te verbreden.

Leren van elkaar en nieuwe inzichten opdoen. Een gezellige middag met ontmoetingen, interessante workshops en een verbindende sfeer.


Lees Meer
Lees Meer


 
Subsidie voor Innovatiecentrum Mobiele Techniek toegekend
Aanvraag subsidie toegekend
Fedecom, het Friesland College en Aventus, hebben begin dit jaar gezamenlijk een subsidieaanvraag gedaan bij het RIF (Regionaal Investerings Fonds mbo) voor het realiseren van een Innovatiecentrum Mobiele Techniek. Vorige week kreeg Fedecom te horen dat deze RIF-subsidieaanvraag wordt toegewezen.

De branche en de scholen mogen hierdoor rekenen op een bedrag van 2 miljoen euro. Het subsidiegeld zal worden besteed aan kennisontwikkeling en opleidingen in een innovatief opleidingscentrum.


Lees Meer
Lees Meer


 
Bezoek aan Tweede Kamer
Tweede Kamerlid El Yassini “Maak zélf het onderwijs beter” Bezoek mbo-studenten aan Tweede Kamer en gesprek VVD-parlementariërs
Wat hebben jonge mbo-studenten met politiek?
Weinig, en zeker als je er niet veel van af weet. Goed dus om een bezoek te brengen aan de plaats waar de politiek zich ophoudt en waar je met eigen ogen kunt zien wat politici met je voor hebben en waar ze elke dag aan werken.

Fedecom organiseerde woensdagmiddag 15 mei een rondleiding in de Tweede Kamer voor twaalf studenten en hun begeleiders. Na afloop volgde een gesprek met een aantal VVD-kamerleden. De gelegenheid voor deze jongen mensen om bestuurders vragen te stellen.


Lees Meer
Lees Meer


 
Leermeesterbijeenkomst Tim-school Aventus
Grote opkomst in Apeldoorn
Donderdag 14 maart organiseerde Tim-school Aventus in Apeldoorn een avond speciaal voor praktijkopleiders. Een boeiende avond, waar leermeesters en BPV-begeleidende docenten elkaar hebben ontmoet tijdens een programma dat rond 16:00 uur van start ging.

Een opmerkelijke kans om deel te nemen aan korte trainingen maar bovenal een gezellig treffen van collega’s die zich elke dag opnieuw inzetten om jonge mensen het vak bij te brengen.


Lees Meer
Lees Meer